Μπορεί τις γνωστές φακές να τις έχετε συνηθίσει σε σούπα…και πολύ καλά κάνετε…τις κόκκινες όμως έχετε σκεφτεί ότι μπορείτε να τις κάνετε μια πολύ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ σαλάτα;
. 📌ΥΛΙΚΑ:
– 250 γρ. κόκκινες φακές
– 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– 1-2 κ. σ. κάπαρη
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 1 πορτοκαλί πιπεριά
– αλάτι
– 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
– 1-2 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

. 📌ΕΚΤΕΛΕΣΗ 👨‍🍳
▶️Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις φακές σε λίγο αλατισμένο νερό, για 10 λεπτά.
▶️Τις ξεπλένουμε σε σουρωτήρι και τις βάζουμε σε μπωλ.
▶️Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές.
▶️Χτυπάμε σε μπωλ το λάδι με το μπαλσάμικο και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

#stelioskolyviras#stelioskolyvirasdietitian#salad#maincourse#lentil#lentilsalad

 

Στέλιος Κολυβίρας -Τζιβανιώτης
Διαιτολόγος Διατροφολόγος MMedSci
Μετεκπαιδευθείς στην Ιατρική Σχολή Παν/μίου Αθηνών
tel: 2108980947, mob: 6945755221
Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 14, Γλυφάδα